(video) PAS și Platforma DA, despre întâlnirea dintre democrați și socialiști: „PD se transformă într-o anexă a lui Igor Dodon; Se urmărește preluarea plenară a partidului”

Partidul Democrat ar fi într-un proces de transformare într-o anexa a președintelui Igor Dodon. Cel puțin asta este părerea vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari. În același timp, juristul PAS, Sergiu Litvinenco afirmă că cei din PSRM și PD ar încerca să oficializeze coaliția deja existentă.

Foto: UNIMEDIA

„Pot doar să presupun că după remanierile de cadre, noi asistăm la un proces de forțare a notei din partea lui Igor Dodon, care încearcă să avanseze faza preluării controlului asupra PD și, după ce sâmbătă, mai multe persoane loiale a lui Igor Dodon au fost alese în calitate de vicepreședinți ai PD, probabil a fost un semnal și necesitatea în mod public să demonstreze că acest proces al partidului. După mine a fost un pic umilitor. Tendința pe care o văd eu, este transformarea PD-ului într-o anexă a lui Igor Dodon, nu a PSRM-ului, dar a lui Igor Dodon. Pentru țară este regretabil, pentru că PD a vorbit atâta timp despre vectorul UE, dar ceea ce s-a întâmplat ieri mă pune pe gânduri că se urmărește preluarea plenară a PD”, a spus Alexandru Slusari.

O părere aproximativ ca și a lui Slusari o are și juristul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco. Întrebat despre ce s-a discutat, Litvinenco a presupus că s-a discutat cum va lucra în continuare alianța informală. „Poți să semneze multe, dar faptul că votează împreună și sprijină Guvernul Chicu este un lucru clar. [...] A fost o întâlnire dintre PD și PSRM. PAS și Platforma DA nu au fost invitați, așa că eu nu văd de ce trebuia să îi întreb pe cei din PD”, a conchis Litvinenco.

UNIMEDIA amintește că liderii PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, împreună cu șeful statului Igor Dodon, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu, au particiapat într-o ședință aseară, la Parlament. Potrivit unui comunicat emis de Legislativ, principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu și lung, care vizează îmbunătățirea continuă a vieții cetățenilor. La întâlnirea de lucru s-au discutat și principalele probleme ridicate de cetățeni în vizitele întreprinse în teritoriu de reprezentanții Președinției, Guvernului, Parlamentului.


Pub