(video) Nemulțumirile lui Candu și Sîrbu, după ședința PD-PSRM: „Nu au fost mandatați; Nu exclud că au fost foarte multe discuții în diferite formate, inclusiv mai confidențiale”

Democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu se arată indignați de faptul că noua conducere a Partidului Democrat a avut o întrevedere cu cei din PSRM. Sîrbu spune că acest fapt reprezintă netransparență totală, iar Candu afirmă că aceștia nu au fost mandatați pentru aceste întrevederi.

Foto: UNIMEDIA

„Din câte am înțeles și eu, inclusiv de la colegii din echipa PD cu care am discutat după această întrevedere, la ședință au participat membrii Biroului Executiv al PD, din care fac parte vicepreședinții PD, președintele și secretarul general. Eu nu sunt vicepreședinte al PD, am refuzat la acea preselecție care a fost organizată în ziua de vineri, în cadrul ședinței fracțiunii PD, înainte de Consiliul Politic, am refuzat să particip la ea, respectiv, nu sunt vicepreședinte. Respectiv, au participat colegii care ocupă această funcție. Subiectul legat de viitoarele majorități parlamentare sau coaliții sunt chestiuni care trebuise discutate la Consiliul Politic Național, care a avut loc sâmbătă și care nu a mandatat conducerea pentru niciun fel de negocieri. Deci, dacă vor fi astfel de negocieri, în privința unei majorități sau alteia, dacă vor fi negocieri în privința formării unei coaliții cu socialiștii sau eventual cu Blocul ACUM, această decizie trebuie să fie luată de Consiliul Politic Național, care, la rândul său, trebuie să mandateze conducerea partidului, pentru negocieri”, declarat Candu.

Sergiu Sîrbu spune că regretă că liderii PD nu au mers la o întâlnire în Drochia. „Au refuzat invitația să discutăm cu colegii din teritoriu și au preferat să meargă la acea ședință neanunțată. Noi sâmbătă, la Consiliul Politic nu am discutat despre începerea unor negocieri, nu am votat niciun mandat pentru astfel de discuții, noi ca membri ai fracțiunii, eu ca secretar al fracțiunii habar nu am avut și păcat că este o asemenea netransparență, deoarece nici nu am fost anunțat că încep a discuta, nici ulterior nu suntem informați. Nu exclud că au fost foarte multe discuții în diferite formate, inclusiv mai confidențiale. Noi, la partid și în fracțiune, nu suntem informați despre aceste discuții și considerăm că nu este foarte corect. Suntem toți o echipă și ar fi bine să cunoaștem, deoarece în teritoriu, colegii au avut niște mesaje foarte tranșante, și noi am fi vrut să le audă conducerea partidului, legate de vectorul de dezvoltare al R.M. și cu cine ar trebui să mergem. 99% din colegii din teritoriu sunt pentru vectorul european”, a conchis Sîrbu.

UNIMEDIA amintește că liderii PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, împreună cu șeful statului Igor Dodon, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu, au particiapat într-o ședință aseară, la Parlament. Potrivit unui comunicat emis de Legislativ, principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu și lung, care vizează îmbunătățirea continuă a vieții cetățenilor. La întâlnirea de lucru s-au discutat și principalele probleme ridicate de cetățeni în vizitele întreprinse în teritoriu de reprezentanții Președinției, Guvernului, Parlamentului.


Pub