(video) Deputați, despre presupuse disensiuni din interiorul PD. Slusari: Sunt trei grupări. Sîrbu: „Noi la partid nu suntem informați despre ce se discută”

Potrivit unor deputați, Partidul Democrat s-a împărțit în câteva grupări privind parcursul de viitor al formațiunii. Însăși deputați democrați, ca Andrian Candu și Sergiu Sîrbu spun că în partid există părere diferite pe anumite dimensiuni. Deputați din blocul ACUM, ca Alexandru Slusari și Lilian Carp susțin că partidul pledează pentru o „capitulare față de Igor Dodon”.

Foto: UNIMEDIA

„Există viziuni diferite, abordări diferite și așa cum am menționat în cadrul Consiliului Politic Național, cel puțin eu voi fi foarte vocal și voi spune lucrurile pe șleau și adevărate, așa cum le consider eu. Consider că Partidul Democrat a trecut printr-o perioadă grea și trebuie să își revină, dar revenirea să o facă mai determinat, eficient și vocal și nu prin poziționări neclare pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru susținătorii PD și membrii PD”, a spus Andrian Candu.

„Există trei grupări. Este gruparea anturajului lui Plahotniuc, care este ostilă lui Pavel Filip și totodată este anti-Dodon. Este gruparea loială lui Igor Dodon, în frunte cu Nichiforciuc și Andronache și este gruparea de centru, în frunte cu Pavel Filip. La un moment dat credeam că în PD poate să se producă niște procese sănătoase, reformatoare, în care Pavel Filip să ia viziunea centrală și să elimine atât influența lui Vlad Plahotniuc, cât și a lui Igor Dodon”, a declarat și Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului este de părere că „Pavel Filip capitulează față de Igor Dodon”.

Sergiu Sîrbu susține că unei membri de partid nu sunt informați referitor la deciziile conducerii PD.

„Noi la partid și la fracțiuni nu suntem informați despre ce se discută. Suntem o echipă și ar fi bine să cunoaștem. Colegii din teritoriu au avut niște mesaje foarte tranșante, legate de vectorul de dezvoltare a Republicii Moldova. Practic 99% de colegi din teritoriu sunt pentru vectorul proeuropean și noi am fi vrut să se consulte și pe intern. Aștept, poate obținem niște mesaje de la noua conducere a partidului”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Ieri, liderii PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, împreună cu șeful statului Igor Dodon și premierul Ion Chicu, au participat într-o ședință aseară, la Parlament. Potrivit unui comunicat emis de Legislativ, principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu și lung, care vizează îmbunătățirea continuă a vieții cetățenilor.


Pub