Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Declarația privind vectorul european,…

DOC Declarația privind vectorul european, în trei variante. Diacov prezintă ciornele

Președintele fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, susține că au fost elaborate trei schițe ale declarației privind reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de integrare europeană. 

Deputatul a publicat ciornele, menționând că una a fost scrisă de PAS și Platforma DA, alta a fost completată de PDM, iar în a treia au fost introduse modificări de către reprezentanții Platformei DA.

„De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu reprezentanții PDM pentru a definitiva textul final al Declarației pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană. Deși colegii din PDM au avut o contribuție consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de e-mailuri, totuși au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul. Ieri noaptea am înțeles de ce”, a scris câteva ore mai devreme Mihai Popșoi, vicepreședinte al Legislativului din partea PAS.

Totodată, socialiștii au propus astăzi o declarație „cu privire la politica externă echilibrată a Republicii Moldova în interesul cetățenilor”.