19:04:42 25.04.2024
Stiri

Culisele întâlnirii conducerii PD și PSRM: „Alianța PSRM - PD îi pregătește un CADOU lui Dodon - realegerea sa, dar nu de către popor”

Politică 18.02.2020 10:49 Vizualizări5088 Autor: Ziarul National
Culisele întâlnirii conducerii PD și PSRM: „Alianța PSRM - PD îi pregătește un CADOU lui Dodon - realegerea sa, dar nu de către popor” Captură


Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, este convins că majoritatea parlamentară PSRM – PD, formalizată aseară la „cina cea de taină”, are ca scop realegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte, doar că noul mandat l-ar putea obține în urma votului din Parlamentul R. Moldova.

„Și-a pus cineva întrebarea de ce în seara de dinaintea zilei de naștere, PSRM, PD, împreună cu Greceanîi și Dodon, s-au văzut într-o ședință oficială? Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023-2024. Trebuie să înțelegem că alianța PSRM – PD îi pregătește un cadou lui Dodon - realegerea sa la Președinție, dar nu de către popor, ci în Parlament”, susține Chirtoacă.

Citește și: Ședință SECRETĂ la Parlament, cu participarea reprezentanților PSRM și cei ai PD. La ședință și-a făcut apariția președintele Dodon și premierul Ion Chicu

În opinia acestuia, părțile ar fi bătut palma la acest subiect aseară, când s-au întrunit în ședință noua conducerea a PD și cea a PSRM.

Citește și: MARGINALIZAT, Andrian Candu vine cu REPROŞURI la adresa conducerii PD: „Conducerea partidului NU are mandat de a discuta sau negocia formarea majorităţilor. Trebuie să fie întâlniri şi cu cei din ACUM"

„Cel mai probabil, acest cadou i-a și fost oferit aseară, în ajunul zilei de naștere. Un argument în plus pentru aceasta afirmație este dispoziția cetățenilor, a alegătorilor din Hâncești. Judecând după dispoziția lor, Dodon nu are nicio șansă să fie reales. Deci, ce pot face ei, urmașii lui Plahotniuc, să facă așa cum făcea atamanul lor - să dea peste cap procesele democratice”, afirmă fostul primar general al capitalei.

Citeşte şi: Unii deputați democrați, stupefiați de ÎNTÂLNIRILE SECRETE dintre conducerea PD și cea a socialiștilor: „Ard de nerăbdare să fim informați ce se negociază acolo, inclusiv din numele nostru”

Sursa citată nu exclude că ne-am putea pomeni cu o inițiativă de modificare a Constițuției R. Moldova.

„Prin urmare, cu argumentul economisirii a zeci de milioane de lei, inventând multe alte pretexte, parcă văd că ne trezim cu o inițiativă de modificare a Constituției, după chipul și asemănarea lui Putin, și în beneficiul exclusiv al mafiei, condusă în prezent de Dodon”, a conchis Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md