10:35:25 29.03.2024
Stiri

Primele declarații OFICIALE ale conducerii PD, după întâlnirea de ieri cu PSRM

Politică 18.02.2020 12:37 Vizualizări4570 Autor: Ziarul National
Primele declarații OFICIALE ale conducerii PD, după întâlnirea de ieri cu PSRM


Conducerea Partidului Democrat (PD) infirmă supozițiile unor membri ai formațiunii, potrivit cărora ar purta negocieri cu PSRM în vederea formalizării unei alianțe de guvernare.

„PD infirmă speculațiile care au apărut în spațiul public referitoare la negocierea unei eventuale coaliții PD - PSRM. Partidul Democrat nu poartă actualmente discuții pentru crearea unor alianțe.

Citește și: MARGINALIZAT, Andrian Candu vine cu REPROŞURI la adresa conducerii PD: „Conducerea partidului NU are mandat de a discuta sau negocia formarea majorităţilor. Trebuie să fie întâlniri şi cu cei din ACUM"

Citeşte şi: Unii deputați democrați, stupefiați de ÎNTÂLNIRILE SECRETE dintre conducerea PD și cea a socialiștilor: „Ard de nerăbdare să fim informați ce se negociază acolo, inclusiv din numele nostru”

Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Național al PD, în mod democratic și transparent. Reacțiile virulente apărute public nu au nicio motivație”, se arată într-o declarație făcută de Biroul executiv al PD, întrunit astăzi în ședință.

Amintim că, ieri, democratul Andrian Candu afirma că nu ştie care a fost scopul întâlnirii de la Parlament dintre PD şi PSRM, dar le-a amintit celor din conducerea formaţiunii că nu au dreptul să negocieze majorităţi.

„S-a discutat sau nu o viitoare coaliţie nu cunosc. Astfel de discuţii, dar mai ales dacă s-a discutat cumva despre colaborarea pe viitor în formă de majoritate sau viitoare coaliţie, trebuie să existe mandatul dat de Consiliul Politic Naţional conducerii partidului, mandat care nu a fost dat la şedinţa consiliului sâmbătă. Conducerea partidului nu are mandat din partea partidului de a discuta sau negocia despre formarea majorităţilor sau despre formarea unei coaliţii sau participarea în guvernare", a punctat Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md