11:55:33 18.04.2024
Stiri

Filip s-a DEZLĂNŢUIT la adresa lui Andrian Candu, care a cerut DEMITEREA ministrului Ciocoi

Politică 18.02.2020 19:55 Vizualizări5449 Autor: Ziarul National
Filip s-a DEZLĂNŢUIT la adresa lui Andrian Candu, care a cerut DEMITEREA ministrului Ciocoi


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, îl acuză pe fostul spicher Andrian Candu că ar fi acum „tare în declaraţii”, dar atunci când e vorba de lucruri concrete ar lua apă în gură.

Filip s-a referit la faptul că Andrian Candu a trecut inițial cu vederea declaraţia scandaloasă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, dar acum se dă mare şi, fără a ţine cont de decizia formaţiunii, a cerut demiterea membrului Guvernului Chicu.

„Eu am avut o reacţie promptă referitor la declaraţia ministrului Ciocoi. Am condamnat declaraţia sa (că Rusia a oprit vărsările de sânge pe Nistru n.r.). Colegii care spun acum că moţiunea împotriva ministrului Ciocoi trebuie votată au luat apă în gură. Da, e vorba de domnul Candu. Ministrul a fost chemat mâine la fracţiunea PD şi urmează să ne explice de ce a făcut acea declaraţie jignitoare la adresa celor care au luptat atunci. Ulterior vom decide dacă vom vota pentru această moţiune sau nu. Trebuie să ai o abordare care să nu fie bazată pe emoţie. Noi nu facem declaraţii care să placă publicului", a declarat în această seară Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Fostul premier a continuat cu criticile la adresa lui Candu.

„Eu am cerut retragerea trupelor ruseşti de la tribuna ONU şi chiar a fost şi o rezoluţie în acest sens. Nu a fost deloc simplu. Am obţinit controlul comun al frontierei pe sectorul transnistrean, întoarcerea terenurilor agricole, rezolvarea problemei şcolilor cu predare în limba română. Mă doare ca cineva care nu a făcut nimic e tare în declaraţii. Deci, eu nu voi acţiona emotiv şi să influenţez lucrurile. Deciziile în PD se iau altfel, nu cum se întâmpla anterior", a punctat Filip.

Fostul premier este de părere că Andrian Candu şi alţi colegi din PD ar fi supăraţi că nu se mai regăsesc în organele de conducere ale formaţiunii.

„Eu cred că democrația internă care a apărut în PD îi deranjează pe unii. Cineva și-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pentru funcția de vicepreședinți, coordonată cu o persoană-două-trei, așa cum anterior se luau deciziile. Eu am adunat toată fracțiunea și am propus să avem nouă vicepreședinți responsabili de anumite domenii. Colegii au propus candidaturi, după care au primit buletine de vot și au avut loc alegeri secrete”, a conchis Filip.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md