Culisele întâlnirii conducerii PD și PSRM: „Alianța PSRM – PD îi pregătește un CADOU lui Dodon – realegerea sa, dar nu de către popor”

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, este convins că majoritatea parlamentară PSRM – PD, formalizată aseară la „cina cea de taină”, are ca scop realegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte, doar că noul mandat l-ar putea obține în urma votului din Parlamentul R. Moldova.

„Și-a pus cineva întrebarea de ce în seara de dinaintea zilei de naștere, PSRM, PD, împreună cu Greceanîi și Dodon, s-au văzut într-o ședință oficială? Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023-2024. Trebuie să înțelegem că alianța PSRM – PD îi pregătește un cadou lui Dodon – realegerea sa la Președinție, dar nu de către popor, ci în Parlament”, susține Chirtoacă.

În opinia acestuia, părțile ar fi bătut palma la acest subiect aseară, când s-au întrunit în ședință noua conducerea a PD și cea a PSRM.

„Cel mai probabil, acest cadou i-a și fost oferit aseară, în ajunul zilei de naștere. Un argument în plus pentru aceasta afirmație este dispoziția cetățenilor, a alegătorilor din Hâncești. Judecând după dispoziția lor, Dodon nu are nicio șansă să fie reales. Deci, ce pot face ei, urmașii lui Plahotniuc, să facă așa cum făcea atamanul lor – să dea peste cap procesele democratice”, afirmă fostul primar general al capitalei.

Sursa citată nu exclude că ne-am putea pomeni cu o inițiativă de modificare a Constițuției R. Moldova.

„Prin urmare, cu argumentul economisirii a zeci de milioane de lei, inventând multe alte pretexte, parcă văd că ne trezim cu o inițiativă de modificare a Constituției, după chipul și asemănarea lui Putin, și în beneficiul exclusiv al mafiei, condusă în prezent de Dodon”, a conchis Dorin Chirtoacă.

sursa: ziarulnational.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...