(video) Sergiu Mocanu, despre împrumutul de 200 de milioane de dolari: „Miza creditului oferit de Rusia este finanțarea regiunii Transnistrene”

dsds

Liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, crede că împrumutul oferit Moldovei de Rusia în valoare de 200 de milioane de dolari va avea și scop de finanțare a regiunii Transnistrene.

„Vreau să trezesc energii în spațiul public pentru a-i zădărnici planul lui Dodon de a contracta un credit de 200 de milioane de dolari din Federația Rusă. Faptul că acest credit a scăzut de la 500 de milioane la 200 de milioane de dolari nu diminuează impactul negativ al lui asupra Republicii Moldova. Acest credit, această aventură a lui Dodon cred că o putem compara cu planul lui Kozak din 2003 cu spălarea a 200 de miliarde de dolari din Federația Rusă prin Republica Moldova sau cu furtul miliardului. Asta pentru că miza acestui credit este finanțarea Transnistriei, crearea unei atmosfere de corupție generalizată în Republica Moldova și un președinte al socialiștilor care să treacă în alegerile prezidențiale”, a declarat Mocanu.

Mai mult, liderul formațiunii Antimafie s-a referit și la întâlnirea clandestină din parlament dintre PDM și PSRM: „Dodon are nevoie ca Partidul Democrat să ratifice în parlament acest contract de împrumut din partea Federației Ruse. Chicu va trebui să semneze pretențiile Rusiei. Rusia va pretinde ca împrumutul să fie în ruble rusești și contractarea unor firme cu sediul la Tiraspol, materialele de construcție să fie cumpărate din Rusia sau Transnistria și o parte din lucrători să fie din Rusia sau Transnistria”, a opinat Sergiu Mocanu.

 Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente