(video) Noul W11, mașina anului 2020 a echipei Mercedes-AMG Petronas F1, a ieşit azi pe Silverstone

La doar 75 de zile de la ultima cursă a sezonului din 2019, echipa Mercedes-AMG Petronas F1 a intrat pe circuit în această dimineață pentru a finaliza primele ture cu mașina complet nouă a echipei, pregătită pentru noul sezon competiţional.

Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance, așa cum este botezată oficial, a rulat pe Silverstone, cu Valtteri Bottas la volan. Lewis Hamilton a condus monopostul în această după amiază.

Numit Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance, noua mașină poartă cu mândrie denumirea “EQ Performance”. Ca parte a strategiei Mercedes-AMG, “EQ Performance” reprezintă viitorul modelelor hibride de performanţă care vor exista sub marca germană.

Desemnarea EQ Performance plasează noul monopost și unitatea sa de propulsie hibridă în fruntea viitoarei linii Mercedes-AMG, prezentând modul în care tehnologia F1 este pionier în viitorul curselor auto și tehnologiei din această industrie în general. W11 este a unsprezecea mașină de Formula 1 fabricată de Mercedes de când steaua cu trei vârfuri s-a întors în F1 cu o echipă cu acte în regulă în 2010.

Atelierele au lucrat toată iarna pentru a dezvolta, produce, asambla și testa noile componente și sisteme pentru noua mașină. Peste 100.000 de piese au fost verificate în inspecție, dintre care 40.000 de componente au fost testate în teste non distructive pentru a se asigura că sunt la standardele pe care le solicită echipa.

Exercițiile de astăzi constituie o zi oficială de filmare pe o distanţă de 100 km, pe care echipa o folosește și ca verificare finală a sistemelor înainte de prima probă în timpul testelor pre-sezon de la Barcelona. Această zi de testare și filmare inițială este cunoscută sub numele de “shakedown” și are loc pe Circuitul Internațional Silverstone din Marea Britanie, cu o lungime de 2.98 kilometri.

Ambii șoferi au fost dornici să se întoarcă în mașină după pauza de iarnă, care a inclus antrenamente intense pentru pregătirea sezonului viitor.

“Este un adevărat privilegiu pentru Valtteri și pentru mine să fim singurele persoane care ajung să conducă această mașină și aștept cu nerăbdare să-i “întind picioarele”. Am fost în continuă comunicare cu inginerii, încercând să fiu atent la tot ceea ce se întâmplă la fabrică. Astăzi este o zi cu adevărat interesantă – văzând în sfârșit în persoană la ce a lucrat această echipă atât de greu. Ca pilot, ai doar mâncărime să te întorci în mașină”, a spus Lewis Hamilton #44.

“Prima dată când am venit în fabrică, aceasta a fost cu câteva săptămâni în urmă pentru o serie de întâlniri cu inginerii și am fost în contact de atunci. A fost foarte interesant pentru mine să mă implic din ce în ce mai mult, învățând despre toate noile caracteristici ale armei noastre pentru lupta din acest an. Dezvoltarea și construirea unei mașini noi nu este niciodată simplă, este un efort uriaș al fiecărui membru al echipei de la an la an. Acum lucrurile încep cu adevărat și sunt foarte încântat că am în sfârșit șansa de a conduce mașina nouă. Am așteptat să mă întorc la volan”, a declarat Valtteri Bottas #77.

Specificaţiile tehnice ale maşinii:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise