(video) Nouă inspectori de patrulare riscă ani grei de pușcărie pentru luare de mită: Au fost deschise patru cauze penale

Nouă angajați din cadrul Inspectoratului național de patrulare (INP) al IGP sunt suspectații că ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace financiare pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației rutiere.

Foto: INP

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale în baza art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod penal (Corupere pasivă).

La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 4 cauze penale, iar în privința celorlalți bănuiți urmărirea penală continuă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.


Pub