Un taximetrist a salvat un copil de 13 ani, care s-a pierdut în Chișinău. „În locul meu, oricine ar fi procedat la fel”

Vestea că un băiat a dispărut în drum spre școală a pus pe jar orașul Chișinău, săptămâna trecută. Oamenii s-au mobilizat, iar un tânăr taximetrist a dat o lecție de viață multora dintre noi.

Foto: Facebook

Eroul acestei povești este un om obișnuit, pe nume Vitalie Cristea, angajat ca șofer într-unul din parcurile partenere Yandex.Taxi. El a povestit că în acea seară a lucrat în schimbul de noapte.

În timp ce aștepta comanda, a decis să se uite pe rețelele de socializare și a văzut un anunț despre dispariția băiatului pe unul dintre grupurile de automobiliști. Din anumite motive, i s-au întipărit în minte anunțul și chipul băiatului.

„În jurul orei 03:30 conduceam pe strada Decebal, pe lângă centrul comercial Jumbo, când a văzut, brusc, în lumina farurilor, figura unui copil rătăcit”, își amintește Vitalie Cristea.

El s-a oprit și l-a întrebat cum îl cheamă. „A răspuns: „Nikita”. M-am uitat mai bine - băiatul semăna cu copilul din anunț, doar că obosit, înspăimântat și înghețat.

În timp ce discutam cu el, el a mărturisit că a încurcat troleibuzul și s-a pierdut în oraș. În acest moment, căutam anunțul în telefon. Mi-am amintit că acolo era indicat numărul de telefon al unuia dintre părinți.

Am telefonat și le-am spus: „Băiatul a fost găsit, viu și nevătămat, unde să-l aduc?” Am condus spre casa lui. La adresa indicată, bunica lui ne-a întâlnit, a plâns, s-a grăbit să-l îmbrățișeze pe Nikita, mi-a mulțumit foarte mult.”

Vitalie Cristea a spus că atunci când l-a găsit, copilul era foarte confuz. „În același timp, am observat că are niște probleme de comunicare cu străinii, uneori nu înțelegeam ce spunea.”

„În seara aceea erau foarte multe mașini de poliție în oraș. Și niciun echipaj nu a acordat atenție unui copil care rătăcește singur în toiul nopții pe una dintre cele mai aglomerate străzi ale Chișinăului”, își amintește șoferul, care a adăugat că nu s-a așteptat să fie transformat în erou. „În locul meu, oricine ar face la fel”.


Pub