Chironda, despre săpăturile din fața Gării Auto Centrale: Într-o bună zi își vor face o casă în mijlocul drumului

Săpăturile care se fac în trotuarul din fața Gării Auto, de lângă Piața Centrală, sunt ilegale, susține viceprimarul responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană, Victor Chironda, întrebat să se expună referitor la protestul celor 80 de comercianți din zonă, care s-au plâns că sunt presați să renunțe la spațiile comerciale arendate. Acesta nu exclude că într-o bună zi, în preajma Pieței centrale ar putea să apară și case, construite „direct în mijlocul drumului”.

Victor Chironda susține că pentru săpăturile din fața Gării Auto ar trebui să răspundă conducerea întreprinderii: „Inclusiv piața care a apărut acolo a fost cu mare semne de întrebare. Nu vreau ca Primăria să devină instrument de reglare de conturi între diferiți gospodari”, a menționat acesta.

În același timp, însă, viceprimarul este de părere că acțiunile sunt ilegale, trotuarul fiind unul public: „Este o chestiune gravă. Oamenii așa de tare s-au deprins să facă ce vor ei, mai ales în zona Pieței centrale, încât nu mai au niciun hal. Cred că într-o bună zi își vor face o casă în mijlocul drumului, pentru că ei sunt gospodari și iată ei pot”.

„Vom vedea care este situația acolo și vom iniția toate măsurile necesare, doar că, din păcate, Primăria nu prea are pârghii să pedepsească astfel de gospodării”, a mai adăugat Chironda.

Zeci de comercianți care închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din centrul capitalei au organizat, astăzi, un flash-mob, pentru a atrage atenția asupra problemelor pe care le întâmpină.


Pub