18:36:02 19.04.2024
Stiri

Reacții după participarea lui Igor Dodon la Conferința pentru Securitate de la Munchen: „Politica externă, zisă echilibrată, a lui Dodon s-a transformat de fapt în politica TOILETTEI. O adevărată diplomație a toilletei”

Politică 17.02.2020 14:59 Vizualizări2773 Autor: Ziarul National
Reacții după participarea lui Igor Dodon la Conferința pentru Securitate de la Munchen: „Politica externă, zisă echilibrată, a lui Dodon s-a transformat de fapt în politica TOILETTEI. O adevărată diplomație a toilletei”


Președintele Igor Dodon este criticat după vizita sa în Germania, unde a participat la Conferința pentru Securitate de la Munchen. Șeful statului este acuzat că merge la aceste reuniuni internaționale doar pentru a face poze alături de liderii mondiali, deși ultimii nici nu ar vrea să-l salute măcar.

„După ce s-a strofolit la ambasadorii occidentali de pe la noi, Igor Dodon nu a ezitat să fugărească iarăși liderii politici mondiali pe culoarele din zona toilletelor (veceuri - n.r.) pentru a-și face poze. Din păcate pentru el, deși au fost prezenți, ultimul Homo Moldovanus nu a mai îndrăznit să se apropie pentru poze nici de premierul României și nici de președintele Ucrainei”, remarcă liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

Citește și: FOTO // Președintele Dodon INSISTĂ pe lângă Macron să vină în R. Moldova. Șeful statului s-a văzut „în pauza” dintre sesiuni și cu Mike Pompeo: „Am exprimat recunoștința pentru poziția clară a Departamentului de Stat în raport cu fugarul Plahotniuc”

Potrivit acestuia, politica „externă echilibrată” a lui Dodon s-a transformat, de fapt, în „politica toilletei”.

Citește și: Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte eșecul?

„O adevărată diplomație a toilletei. Nu știu cine și de ce l-a invitat pe Dodon la Conferința pentru Securitate de la Munchen, dar s-a văzut, fără prea mare efort, că Igor Dodon a jucat din nou rolul de vasal al Rusiei. Tot ce a făcut Dodon la Munchen a fost să pledeze și să susțină poziția Federației Ruse. Stimați deputați PSRM (dar și cei PD), chiar nu vă este rușine să susțineți un astfel de personaj, care se târăște pe lângă ușile toilletelor pentru o poză?”, întreabă Țîcu.

Și deputatul Iurie Reniță s-a referit la „gândirea globală a lui Dodon” din recentul interviu pentru „Euronews”.

„După ce „ai noștri” l-au dus la ONU să țină un discurs de toată rușinea (dar pe placul Moscovei!), după ce a înnebunit Bruxelles-ul, NATO și München-ul cu făcătura rusească de „recunoaștere internațională a neutralității permanente a R. Moldova” (dar cu armata rusească de ocupație pe teritoriul ei!), după ce a făcut mai multe poze, exclusiv ocazionale, cu unii lideri internaționali, după ce a „echilibrat” în fața Kremlinului cea mai dezechilibrată și inconsecventă politică externă, vedeta nr.1 a politicii externe moldovenești (poate chiar și a celei internaționale!) a dat-o tare, dar tare de tot, cu o abordare profund filosofică și globală, într-un interviu pentru „Euronews”. Doar un mare gânditor și profet putea să scruteze viitorul R. Moldova, al Europei și al întregii omeniri printr-o constatare cu adevărat epocală: „Cred că Rusia ar putea ajuta UE să fie mai puternică... Să fim sinceri: o Europă puternică fără Federația Rusă nu poate fi”. Cu un asemenea cugetător și clarvăzător, în sfârșit R. Moldova are viitorul sau sigur - de la Lisabona până la Vladivostok”, a precizat Reniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md