Renato Usatîi: Dodon a pierdut încrederea cetățenilor, așa că va încerca să obțină un nou mandat de președinte în Parlament

by D M
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, este convins că șeful statului, Igor Dodon, nu are șanse să câștige următoarele alegeri, așa că va încerca să obțină un nou mandat în Parlament. El a făcut declarația în cadrul emisiunii “3 milioane”, moderată de Maria Levcenco.

„În prezent, Dodon are un rating de aproximativ 30 la sută. Va pierde alegerile, indiferent de persoana cu care va concura în turul doi. Nu are șanse să câștige pentru că oamenii nu-l mai susțin”, a spus Usatîi.

El și-a argumentat afirmația cu prin cele întâmplate în 2016, când în ciuda susținerii masive a PSRM, PDM, în frunte cu Plahotniuc, a Rusiei și a Partidului Nostru, Dodon a luat în turul doi doar 52 la sută din voturi.

Prin urmare, liderul Partidului Nostru consideră că Dodon poate visa la al doilea mandat numai dacă șeful statului va fi ales de Parlament. „La împărțirea funcțiilor cu democrații, Dodon le-a cerut acestora garanții că îl vor vota în Parlament la alegerile prezidențiale. Iar demiterea Guvernului Sandu face parte din înțelegere (a lui Dodon cu PDM). Și alegerea președintelui de către deputați este parte a acestui “acord”, de care Dodon a avut nevoie fiind conștient că altfel va pierde (alegerile directe).„


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...