/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Șapte dintre întreprinderile municipale din Chișinău înregistrează pierderi de peste 6 milioane de lei

missing
17 februarie 2020, ora 13:46

Șapte din cele 54 de întreprinderi municipale active din municipiul Chișinău  au înregistrat anul trecut pierderi în sumă de 6 milioane 500 de mii de lei. Cea mai neprofitabilă dintre întreprinderi este „Chișinău Proiect”, cu pierderi de 2 milioane 600 de mii de lei. Datele au fost prezentat la ședința operativă de astăzi a Primăriei, de șefa Direcției management financiar – Eugenia Ciumac.

Potrivit Eugeniei Ciumac, după „Chișinău Proiect”, ÎM „Direcția Construcții Capitale” este a doua întreprindere municipală care înregistrează cele mai mari pierderi. Anul trecut, acestea au fost estimate la un milion 930 de mii de lei. Nu o duce bine nici ÎM „Exdrupo” cu pierderi de un milion 400 de mii de lei înregistrate în anul 2019.

Probleme financiare sunt și la Teatrul de Păpuși „Guguță”, care a înregistrat pierderi de 10 mii de lei, iar Centrul Lingvistic din domeniul culturi a avut anul trecut pierderi de 5 mii de lei.

Totodată, Întreprinderea municipală de administrație publică din sectorul Râșcani a avut pierderi de 576 de mii de lei, iar ÎM „Binefăcătorul” pierderi de 100 de lei.

De cealaltă parte, multe dintre întreprinderile municipale înregistrează profituri substanțiale.

ÎM „Piața Centrală” a înregistrat anul trecut un profit de 9 milioane de lei, RTEC a avut profit de 2 milioane 700 de mii de lei, Parcul Urban de Autobuze – 797 de mii de lei, Infocom – 200 de mii de lei, Liftservice – 300 de mii de profit, Combinatul „Servicii Funerare” – 340 de mii de lei, Lumteh – 200 de mii profit, „Spații Verzi” – 712 mii de lei, Autosalubritate – 6 milioane 800 de mii, Parcul Dendrarium – profit de 80 de mii de lei.

Și Centrul Stomatologic municipal Chișinău a înregistrat profit în 2019 – de 600 de mii de lei. Casa Limbii Române a avut profit de 24 de mii de lei, iar Teatrul „Satiricus” – profit de 12 mii de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram