‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri21 de porci au fost sacrificați și incinerați în oraşul Hânceşti din cauza pestei...

21 de porci au fost sacrificați și incinerați în oraşul Hânceşti din cauza pestei porcine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În orașul Hâncești a fost anunțată carantină după ce a fost depistat un focar de pestă porcină la o fermă din apropierea orașului, informează ANSA.

Potrivit responsabililor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor 21 de porci au fost sacrificați și incinerați în urma depistării virusului acum o săptămână, iar starea de carantină va fi menţinută timp de 45 de zile.

Specialiștii spun că, primele măsuri de a preveni extinderea focarului au fost deja întreprinse. Totodată, în această perioadă, este interzisă comercializarea porcilor în oraș, dar și sacrificarea acestora. Fermierul nu va fi despăgubit, pentru că animalele nu se aflau la evidența autorităților.

În raionul Hânceşti, ultima dată a fost depistat un focar de pestă porcină la sfârşitul toamnei trecute. Atunci, într-o gospodărie țărănească din satul Sărata Galbenă au fost sacrificați peste 30 de porci.

De la începutul acestui an, în Moldova au mai fost înregistrate două focare de pestă porcină. Primul, în rezervația naturală „Pădurea Domnească”, iar al doilea în satul Cneazevca, raionul Leova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›