‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn „inima Parisului” - doi tineri au lansat un start-up de producere a legumelor...

În „inima Parisului” – doi tineri au lansat un start-up de producere a legumelor eco în parcările subterane

‹ adv ›
‹ adv ›

La Paris, ca și în multe orașe europene, numărul de mașini este în continuă scădere, lăsând goale parcări subterane uriașe. Datorită start-up-ului numit „La Caverne”, Cycloponics își propune să recupereze aceste teritorii urbane și să le folosească pentru producerea legumelor ecologice, scrie Euractiv.fr.

Producerea a 200 de kilograme de legume ecologice în fiecare zi pentru a le livra magazinelor locale este o mare provocare. Aceasta însă este realizată de Jean-Noël Gertz și Théo Champagnat la „La Caverne”, o fermă urbană cu suprafața de 3.500 m2 lansată într-o parcare veche.

De fapt, pentru prima dată ideea de a folosi parcările subterane i-a venit la Strasbourg.

„Există parcări subterane peste tot. Am început cu suprafața de 150 m2 acolo, dar cei de la Strasbourg nu prea doreau să renunțe la parcările lor”, a explicat Jean-Noël Gertz, unul dintre cei doi fondatori ai Cycloponics.

Prin urmare, Gertz și Champagnat au depus o cerere de participare în cadrul unei licitații de la Paris, unde parcările subterane goale erau înghesuite de consumatori și traficanți de droguri. Au trecut mai bine de doi ani de când „produsele ecologice înlocuiesc traficanții” și au fost create aproximativ cincisprezece locuri de muncă.

Acest proiect a fost posibil datorită cunoștințelor celor doi fondatori. Gerst este inginer, iar Champagnat – agronom.

„Avem nevoie de condiții de temperatură exacte pentru a controla bolile și produce legume ecologice. Deci, într-o parcare este vorba în principal de inginerie climatică. Trebuie să asiguri multă umiditate, dar și circulația aerului”, a explicat Gerst.

‹ adv ›

Datorită pachetelor cu substanțele nutritive necesare, andivele și ciupercile cresc fără probleme, pentru ciuperci fiind instalate și lămpi LED.

Potrivit dezvoltatorilor, practicarea agriculturii în subsol face posibilă producerea plantelor indiferent de condițiile climaterice, iar bolile și insectele sunt destul de rare.

Proiectul a stârnit deja interesul altor capitale europene, însă Cycloponics strânge 500.000 de euro pe platforma de investiții Lita și își propune, mai degrabă, să se extindă spre Bordeaux și Lyon, pentru a mai produce ciuperci și andive ecologice.

‹ adv ›

Sursă foto: igrow.news

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii