(foto) Un nou complex de voliere pentru adăpostirea câinilor maidanezi, deschis în Chișinău

Un nou complex de voliere destinat adăpostirii câinilor maidanezi din capitală a fost deschis în Chișinău. 10 voliere noi, cu suprafața de 800 m², au fost amenajate pe teritoriul Centrului de gestiune canină din municipiul Chișinău, unde vor putea fi adăpostite adăugător circa 400 de animale.

Foto: chisinau.md

Decizia de extindere a capacități Centrului au fost luată Administrația capitalei pentru a soluționa problema numărului mare de animale prinse în stradă sau aduse de către voluntari, pentru sterilizare, care ulterior sunt ținute în voliere sub supraveghere pe perioada postoperatorie.

„Ne dorim sterilizarea a circa o mie de câini pe parcursul lunii mai, curent, când reprezentanții Asociației Internaționale a Veterinarilor „World Vets", vor desfășura cea de-a doua misiune de sterilizare a animalelor fără de stăpân din Chișinău", a menționat Ion Ceban.

Investiția municipalității în deschiderea noului complex de voliere este de circa 700 mii de lei, surse alocate din bugetul local, iar lucrările de amenajare a obiectivului au durat 2 luni.

În anul 2018, Primăria Chișinău a inaugurat Centrul de gestiune canină din capitală, prima instituție de acest fel din regiune. Centrul oferă servicii de sterilizare a maidanezilor și a fost amenajat pe teritoriul necropolei municipale cu o capacitate inițială de circa 100 de câini.

Centrul de gestiune canină din capitală / Sursa:chisinau.md
Centrul de gestiune canină din capitală / Sursa:chisinau.md
Centrul de gestiune canină din capitală / Sursa:chisinau.md


Pub