Cum e afectată industria auto de coronavirusul din China

După descoperirea virusului în regiunea Wuhan, China a oprit multe sectoare de activitate. Angajații chinezi au intrat în concediu forțat, iar activitățile zilnice s-au oprit în multe locuri din țară, transmite playtech.ro.

Foto: Mining Technology

Printre domeniile afectate puternic se numără și industria auto. China e cea mai mare piață auto din lume, dar e, de asemenea, și furnizor de piese și accesorii pentru producătorii din întreaga lume. E vorba fie de constructorii care au propriile fabrici în China, fie de cei care colaborează cu firme autohtone.

Printre marii producători loviți de criza declanșată de coronavirus se numără și General Motors. Americanii susțin că se așteaptă la mari probleme cu lanțul de aprovizionare pentru America de Nord, acolo unde există și o uzină de camioane, extrem de profitabilă.

E posibil ca producția să fie afectată și pentru SUV-urile produse în Texas și Indiana. Vehiculele care ar putea fi afectate sunt Chevrolet Silverado și GMC Sierra, dar și modelele Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban, GMC Yukon și Cadillac Escalade. Din cauza închiderii temporare a fabricilor din China, americanii nu vor mai primi la timp piesele și componentele necesare.

De altfel, General Motors a confirmat deja că va opri producția unei fabrici din Coreea de Sud, tot din cauza coronavirusului din China. Angajații vor fi nevoiți să stea acasă două zile, în această săptămână.


Pub