Năstase, în presa română: „Din păcate, la Chișinău se discută despre pacte de neagresiuni și mai puțin despre valori”

Liderul Platformei DA susține că anul 2020 este unul decisiv pentru Republica Moldova, iar „realizarea unei unități solide a tuturor forțelor pro-europene, din care să facă parte toate curentele unioniste din Basarabia” reprezintă principala preocupare a formațiunii.

Foto: UNIMEDIA

„Anul 2020 este anul în care cetățenii Republicii Moldova își vor alege președintele. Este un an extrem de important din foarte multe puncte de vedere, iar preocuparea mea și a colegilor din Platforma DA, este aceea de a găsi cele mai bune soluții pentru a face posibilă alegerea unui președinte pro-european la Chișinău”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru psnews.ro.

Una dintre aceste soluții ar fi unitatea formațiunilor pro-europene în sprijinul „unui coerent și asumat proiect de țară”.

„Din păcate, iar aceasta este o realitate crudă a politicii moldovenești, și astăzi, la 30 de ani de la obținerea independenței, la Chișinău se discută tot despre despre personaje politice și despre sondaje, despre pacte de neagresiune nerespectate de nimeni și aproape deloc nu se vorbește despre principii, despre valori sau despre proiecte strategice în beneficiul țării și al oamenilor, al celor de acasă și al celor izgoniți din țară din cauza nedreptății, corupției, politicilor antipopulare, lipsei de viziune și perspectivă”, a explicat Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA a criticat abordările actualului Guvern de la Chișinău, „care are o agendă complet diferită de a precedentului și se poziționează, cu evidență, ca fiind mai degrabă confortabil cu toate coordonatele politicii promovate de Rusia în fostul spațiu ex-sovietic și în proximitatea acestuia, decât cu dezideratele democrațiilor istorice, ale statului de drept și ale parcursului european al Republicii Moldova”.


Pub