Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice…

Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice UNIREA, s-a lansat în campania electorală pentru CEU nr.38, Hîncești

Dorin Chirtoacă s-a lansat astăzi, 16 februarie, în campania electorală pentru circumscripția uninominală nr. 38, mun. Hîncești. Fostul primar al capitalei candidează din partea Mișcării Politice UNIREA.

„Proiecte de legi și respectiv acțiuni care să ducă la creșterea salariului și a pensiei exact ca cele de peste Prut. Prin descentralizare financiară, creșterea bugetelor locale , finanțarea directă a primăriilor, colaborări și înfrățiri cu localități de dincolo de Prut din România, tocmai pentru a veni mai multe investiții și experiență administrativă. Măsuri pentru exodul populației, pentru tineri și vârstnici, măsuri prin care să aibă un viitor aici, iar cei plecați peste hotare să se poată gândi la un viitor acasă”, sunt câteva dintre promisiunile făcute de Dorin Chirtoacă.

Mișcarea Poltică UNIREA este constituită din Partidul Policit „Democrația Acasă”, Partidul Liberal, Partidul Politic „Partidul Popular Românesc” și Partidul Politic „Uniunea Salvați Basarabia”.

Până astăzi, oficial, în cursa electorală s-a lansat Ștefan Gațcan, candidatul PSRM, și Olesea Stamate, candidata PAS.

În cursa electorală au fost înregistrați șapte concurenți electorali.

  • Ion Mereuță – candidat PDM
  • Ștefan Gațcan – Partidul Politic  „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.
  • Olesea Stamate – Partidul Politic  „Partidul Acțiune și Solidaritate”.
  • Vitalie Balinschi – Partidul Politic „Șor”
  • Dorin Chirtoacă – Blocul electoral „UNIREA”
  • Grigore Cobzac – Candidat independent
  • Anatolie Postolachi – Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Alegerile parlamentare noi din CEU nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.