Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Mereuță, candidatul PDM, s-a…

Ion Mereuță, candidatul PDM, s-a lansat în campania electorală pentru Hîncești

Candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ion Mereuță, s-a lansat astăzi, 16 februarie, în campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, mun. Hîncești.

„Să știți că problemele hînceștenilor, problemele oamenilor, necesitățile lor, autorităților publice locale sunt bine cunoscute de către mine, dar responsabilitatea pe care mi-o asum, competența pe care o dețin, voi face tot posibilul ca această încredere să fie dusă cu adevărat până la bun sfârșit să obținem acest mandat. Vreau să spun că platforma mea electorală este una pro-europeană, pentru oameni”, a declarat candidatul.

Ion Mereuță a fost șeful Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu. Acesta este jurist și ocupă funcția de consilier raional și lector universitar la Catedra drept public de la o universitate privată din Chișinău.

Amintim că la 14 februarie a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 , în CEU nr. 38, municipiul Hâncești. Până astăzi, din cei șapte concurenți înregistrați în cursa electorală, s-au lansat Ștefan Gațcan, candidatul PSRM, Olesea Stamate, candidata PAS, și Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice UNIREA.

Alegerile parlamentare noi din CEU nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.