(foto) De la mașini fără șofer până la ascensoare spațiale. Ce schimbări vor avea loc în lume în următorii 100 de ani

(futurism.com)
Foto: futurism.com

În următorii 100 de ani, fața umanității se va schimba probabil foarte mult, iar noile tehnologii vor transforma irevocabil termenul de viață umană care ne este atât de familiar astăzi. Mai jos, puteți vedea lista cu cele mai importante schimbări care vor avea loc în întreaga lume până la sfârșitul acestui secol.

Oceanele vor fi extinse în ferme pentru pește și alge marine

newatlas.com

În viitor, va trebui să hrănim peste 10 miliarde de oameni, iar natura nu poate ține pasul cu cererea de consum a umanității. Din acest motiv, cu o probabilitate de 100 % se va recurge la crearea fermelor de pește și alge în oceane. Această implementare va satisface necesitățile nutritive ale  populației, scrie BBC.

Oamenii vor putea comunica între ei doar cu ajutorul gândurilor

readnlove.com

Transmiterea gândurilor de la o persoana la alta va fi la fel de simplă ca și comunicarea prin intermediul rețelelor sociale. Telepatia sintetică sună ca ceva ieșit din comun, dar este absolut reală atât timp cât comunicarea rămâne a fi asociată mai mult cu niște semnale electrice decât cu niște cuvinte obișnuite.

Țările vor începe exploatarea resurselor minerale ale Antarcticii

afriquedusud-decouverte.com

Tratatul Antarcticii, semnat în 1961 de către 47 de țări, care prevede interzicerea activităților militare pe continent va fi refăcut cu o probabilitate foarte mare. În cele din urmă, multe zone ale continentului veșnic înghețat vor fi utilizate în scopuri comerciale pentru resurse minerale și naturale.

O singură valută monetară la scară mondială

kolumnmagazine.com

La momentul de față, deja avem valuta electronică care poate fi folosită oriunde, iar această tendință va continua. Este destul de probabil ca să existe doar câteva valute regionale până la jumătatea secolului și, ulterior, acceptarea la nivel mondial a unei singure valute electronice globale. Treptat, acest lucru va însemna că celelalte circulații monetare nu vor mai fi folosite și până la sfârșitul secolului va rămâne doar o singură valută monetară în toată lumea.

În toată lumea se va vorbi doar în trei limbi

medicalnewstoday.com

Engleza, Spaniola și Mandarina sunt cele trei limbi care vor supraviețui cu siguranță în urma globalizării lingvistice. Limbile minore sunt pe cale de dispariție deja în prezent, iar concurența față în față cu cele majore nu le lasă nicio șansă la supraviețuire în următorii 100 de ani.

Ascensoare spațiale

innovation.bobtrade.com

Ascensoarele spațiale vor face călătoriile în spațiu să fie mult mai ieftine și rapide. Acestea vor crea o accelerare puternică în dezvoltarea turismului spațial, care va deveni un domeniu important de afaceri în viitor.

Imprimare 3D

3dprintingbusiness.directory

Imprimarea 3D există deja la scară limitată, dar ceea ce ține de viitor în acest sens, noua modalitate de imprimare, nu va fi un simplu lucru, dar va fi un element important în ceea ce privește copierea și replicarea tehnologiilor. În viitorul apropiat, imprimantele 3D vor fi răspândite pretutindeni, în toate sferele de activitate și se va folosi chiar mai frecvent decât astăzi imprimantele de hârtie.

Mașini fără șofer

nytimes.com

Mașinile sunt o resursă importantă de transport în zilele noastre, dar din cauza firii umane, care este supusă greșelilor, este una dintre cele mai periculoase. De exemplu, în 2018 au fost înregistrate 25 000 de decese cauzate de autoturisme în Uniunea Europeană. Conducerea autonomă implementată în fiecare mașină va fi o parte inevitabilă a viitorului nostru, deoarece sistemul automatizat nu este supus erorilor și slăbiciunilor umane. Aspectul pozitiv al acestei schimbări este că numărul accidentelor se va micșora până la minimul posibil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente