Năstase: „Ne dorim consolidarea tuturor forțelor proeuropene din stânga Prutului”

Nastase vot

Andrei Năstase, liderul Platformei Civice Demnitate și Adevăr din Republica Moldova, a vorbit într-un interviu acordat pentru PS News despre faptul că partidul pe care îl reprezintă își propune ca în perioada următoare să reușească crearea unei unități solide a tuturor forțelor proeuropene din stânga Prutului, din care să facă parte toate curentele unioniste din Basarabia. Liderul politic e convins că alegerile din toamna acestui an pot fi câștigate de către forțele proeuropene doar dacă acestea se vor alinia în spatele unui coerent și asumat proiect de țară.

„Anul 2020 este anul în care cetățenii Republicii Moldova își vor alege președintele. Este un an extrem de important din foarte multe puncte de vedere, iar preocuparea mea și a colegilor din Platforma DA, partid pe care am onoarea să-l reprezint, este aceea de a găsi cele mai bune soluții pentru a face posibilă alegerea unui președinte proeuropean la Chișinău. Să fiu sincer, noi, cei din Platforma DA, ne-am bucura foarte mult dacă se va reuși, în perioada imediat următoare, realizarea unei unități solide a tuturor forțelor proeuropene din stânga Prutului, o unitate din care să facă parte, în mod evident, toate curentele unioniste din Basarabia.

De altfel, întotdeauna am pledat pentru consolidare, pentru strângerea rândurilor, pentru unitatea partidelor naționale proeuropene. Alegerile din toamna acestui an pot fi câștigate de către forțele proeuropene doar dacă acestea se vor alinia în spatele unui coerent și asumat proiect de țară. Din păcate, iar aceasta este o realitate crudă a politicii moldovenești, și astăzi, la 30 de ani de la obținerea independenței, la Chișinău se discută tot despre personaje politice și despre sondaje, despre pacte de neagresiune nerespectate de nimeni și aproape deloc nu se vorbește despre principii, despre valori sau despre proiecte strategice în beneficiul țării și al oamenilor, al celor de acasă și al celor izgoniți din țară din cauza nedreptății, corupției, politicilor antipopulare, lipsei de viziune și perspectivă.

Cu toate acestea, noi, cei din Platforma DA, suntem pregătiți pentru cel mai greu an politic din ultimul deceniu. Vom face tot ce este omenește posibil pentru a-i convinge pe oameni că în Moldova se poate trăi așa cum oamenii trăiesc în toate celelalte țări europene”, a declarat Andrei Năstase.

Taguri: #Tinerii DA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente