/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Alegeri Hîncești: Cine este și ce avere declară candidatul PDM, Ion Mereuță

15 februarie 2020, ora 17:25

Candidatul Partidului Democrat (PDM) la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hîncești, Ion Mereuță, are 62 de ani și a deținut până recent funcția de șef al Oficiului teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat. Acesta este jurist de profesie, lector universitar la Universitatea de Studii Europene (USEM), Catedra Drept Public.

Venituri

În ultimii doi ani, acesta declară un venit salarial de 313 mii de lei de la Cancelaria de Stat și trei mii de lei, venit din activități științifice.

Soția candidatului este angajată a Companiei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) și a declarat pentru ultimii doi ani un venit salarial de circa 109 mii lei.

De asemenea, Ion Mereuță a obținut un venit de 230 de mii de lei din vânzarea a două autoturisme, iar soția sa – circa 20 de mii de lei, din vânzarea unui imobil.

Aproape 200 de mii de lei, Mereuță i-a primit în calitate de indemnizație de eliberare de la Cancelaria de Stat și CNAS.

Proprietăți

Cei doi soți mai au trei terenuri, două terenuri intravilane și unul agricol. Valoarea terenurilor este de circa 40 de mii de lei. Candidatul declară o casă de locuit, un garaj și alte două imobile din categoria 6 (alte bunuri imobiliare, inclusiv nefinalizare).

Mereuță deține un automobil “Volswagen” din 2008, în valoare de 50 de mii de lei și are în folosință o “Toyota”d 2005.

Alegerile parlamentare noi vor avea loc pe 15 martie 2020. În cursa electorală au fost înregistrați șapte candidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram