(video) Start promisiunilor electorale! Ștefan Gațcan promite procurarea utilajului medical modern, ambulanțe noi, medici de familie și centre farmaceutice în fiecare sat, precum și repararea drumurilor de acces

Cadidatul PSRM pentru circumscripția nr.38 Hîncești, Ștefan Gațcan, s-a lansat în campania electorală și și-a prezentat programul pentru următorii patru ani, dacă va câștiga circumscripția Hâncești. Printre priorități se numără stoparea exodului, creșterea salariilor în domeniul agro-industrial, crearea centrelor de creație pentru copii, a punctelor farmaceutice, etc.

Foto: captură video/privesc.eu

„Depopularea este problema numărul unu a localităților din țară, inclusiv a raionului Hîncești. De aceea, stoparea exodului este unul din obiectivele primordiale ale noastre, prin crearea condițiilor decente de trai și încrederea în ziua de mâine”, a punctat Gațcan.

„O țară poate fi prosperă doar dacă are o națiune sănătoasă. În calitate de medic voi promova în Parlament sănătatea națiunii. Am vizitat mai multe centre de sănătate din comunele raionului, inclusiv Spitalul Raional și serviciile de urgență. Sistemul medical necesită renovarea echipamentului medical prin procurarea utilajului medical modern, ambulanțe noi și accesibilitatea populației la serviciile de înaltă calitate. În comunele cu peste 3-4 mii de locuitori Centrele de Sănătate vor fi dotate cu ecograf și utilaj medical pentru acordarea serviciilor medicale de urgență”, a precizat candidatul PSRM pentru circumscripția Hîncești.

„În fiecare localitate va exista un punct farmaceutic pentru medicamentele de urgență și cele compensate. Vom stimula angajarea tinerilor specialiști în Centrele de Sănătate și Spitalul Raional. Programul național „Un doctor pentru tine” se va derula conform programului pentru a consulta populația”, a mai adăugat acesta.

„Infrastructura rurală rămâne problema prioritară pentru noi. Drumurile de acces, irigarea, apă potabilă și bunele practici agricole sunt o măsură esențială de dezvoltare a sectorului agro-industrial. Vom atrage investiții atât din Est cât și din Vest pentru a crea locuri bine plătite, astfel economia raionului Hîncești va crește considerabil. Creșterea investițiilor publice, infrastructura rutieră sunt prioritățile noastre. Vom pleda ca în următorii ani să se majoreze salariile celor din sectorul agro-industrial”, a spus Gațcan.

Asigurarea copiilor în grădinițe, ajutorarea mamelor, crearea centrelor de creație pentru copii, de asemenea au fost menționate de către candidatul socialiștilor în promisiunile sale electorale.

Totodată, candidatul PSRM a mai precizat că fiecare tânăr specialist va fi dotat cu locuință, iar fiecare sat va avea câte un medic de familie, precum și reparația drumurilor de acces Hîncești-Cimișlia și Hîncești- Leușeni și altele.

„O persoană în care avem toată încrederea, alături de echipa de partid, de consilieri și echipă de activiști ce vor aduce la cunoștință programul electoral al PSRM. Este singura persoană care are capacitatea de a fi reprezentantul PSRM în Parlament”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.

„Noi vom munci ca să avem succese în această circumscipțe. PSRM are 36 de deputație, este o șansă unică de a completa această echipă cu încă o persoană destoinică”, a precizat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Amintim că Ștefan Gațcan a fost directorul general al Institutului Mamei și Copilului, medic obstetrician-ginecolog. Acesta ar fi demisionat din funcție din cauza unui conflict iscat între ex-ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, fiind acuzat de aceasta de proastă gestionare a resurselor instituției pe care o conducea.


Pub