31 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Mai mulți oficiali, dar și zeci de oameni au comemorat ostașii moldoveni, căzuți în războiul afgano-sovietic

La data de 15 februarie se marchează retragerea trupelor armate societice din Afganistan. În acest an s-au împlinit 31 de ani de la retragerea acestora, iar cu această ocazie, primarul general al municipiului Chișinău, alături de alți oficiali de stat au depus flori la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire” din sectorul Rîșcani al capitalei.

Foto: Ion Ceban/facebook

„Nu cred că există ceva mai presus decât jertfa pe care au făcut-o cei care au luptat. Nu există suferință mai mare, decât cea pe care au trăit-o familiile victimelor. A fost un sacrificiu, care nu va fi uitat de generațiile următoare, mai ales de cei care au venit acasă răniți și schilodiți. Și noi trebuie să le fim alături”, a scris pe pagina sa de facebook, Ion Ceban.

Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban/facebook / Sursa:Ion Ceban/facebook

Războiul din Afganistan a avut loc între anii 1979-189, fiind un război afgano-sovietic. Retragerea trupelor sovietice din Afganistan a început în 1988 și a durat până în 1989.

În cadrul războiului afgano-sovietic 279 de moldoveni și-au pierdut viața, din cei 12500 de cetățeni ai Republicii Moldova, care au luptat în război.


Pub