Igor Dodon, către Mike Pompeo, la Munchen: Exprim recunoștință pentru poziția SUA în raport cu fugarul Plahotniuc

Șeful statului, Igor Dodon a avut o discuție informală cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în pauza dintre sesiunile de lucru ale Conferinței Internaționale pentru Securitate de la Munchen. „Am discutat succint despre relațiile bilaterale. Am exprimat recunoștință domnului Pompeo pentru poziția clară, exrpimată public, a Departamentului de Stat al SUA în raport cu fugarul din Moldova, Vladimir Plahotniuc”, a spus Igor Dodon.

Foto: Facebook

Totodată, șeful statului a lansat o invitație președintelui Franței, Emmanuel Macron, să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova, în contextul în care țara noastră este membră cu drepturi depline ale Organizației Internaționale a Francofoniei, iar o vizită de acest rang nu a mai avut loc din 1998.

Discuții / Sursa:Facebook

A fost discutată și problema reglementării conflictului transnistrean, la o întrevedere cu Thomas Greminger, Secretarul General al OSCE.

„Am pledat pentru continuarea „politicii pașilor mici” și implementarea Protocolului „Berlin+””, a anunțat Igor Dodon.

Întrevedere la Munchen / Sursa:Facebook

Tot la Munchen, șeful statului a avut întrevederi și discuții despre colaborări bilaterale cu prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov și cu Michael Harms, directorul executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane.

Igor Dodon participa, la Munchen, la Conferința Internațională pentru Securitate, fiind însoțit de ministrul Afacerilor Externe.


Pub