Tragic accident în Ungaria: Doi moldoveni au murit, unul e în stare gravă, iar ceilalți șase sunt răniți, după un impact inevitabil cu o semiremorcă

Un microbuz cu moldoveni a fost făcut zob, joi, chiar înainte de ora 12 noaptea pe tronsonul de 72 km al autostrăzii M1 spre Győr. În microbuz se aflau nouă bărbați în momentul ciocnirii cu un camion polonez, scrie 24.hu.

Foto: Police.hu

Potrivit sursei citate, numărul concret de persoane decedate nu se cunoștea la momentul publicării știrii, pe 13 februarie.

„Anterior, zvonurile erau că trei moldoveni au murit în accident și mai mulți au fost răniți. Cu toate acestea, din cauza stării unui rănit, nu se poate spune încă câte victime vor fi revendicate din tragedie. Cert este că, doi dintre ei au murit”, mai scrie 24.hu.

Accident / Sursa:Police.hu
Accident / Sursa:Police.hu
Accident / Sursa:Police.hu

Purtătorul de cuvânt al Direcției Județene pentru Servicii Excepționale din Komárom-Esztergom, Mihály Varga Sebestyén, a declarat că pompierii au fost alertați de la Tatabánya. Pompierii au eliberat pasagerii blocați în microbuz, utilizând echipamente speciale de descarcerare. Persoanele grav rănite au fost transportate cu elicopterul la spital.

Tragicul accident în care se aflau nouă moldoveni, s-a produs după ce moldovenii au vrut să ocolească o semiremorcă din Polonia, dar au intrat în coliziune cu aceasta în timpul manevrei.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a oferit careva informații despe tragedia din Ungaria.


Pub