Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ștefan Gațcan, candidatul PSRM pentru…

Ștefan Gațcan, candidatul PSRM pentru CEU nr. 38 Hîncești, se lansează în campania electorală

Ștefan Gațcan, candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile pentru circumscripția uninominală nr. 38, mun. Hîncești, s-a lansat astăzi, 15 februarie, în campania electorală.

„Pentru mine această funcție nu este una absolută, este doar o dorință, din suflet, de a rezolva problemele cetățenilor, atât în domeniul medical, cât și în plan socio-economic și legislativ […] Depopularea localităților rurale este problema numărul unu în țară, inclusiv în raionul Hîncești, de aceea stoparea exodului de emigrare este unul din obiectivele primordiale ale noastre, prin crearea condițiilor decente de trai și redarea încrederii în ziua de mâine. O țară poate fi prosperă doar având o națiune sănătoasă. Iată de ce, în calitate de medic, voi promova activ în Parlament sănătatea națiunii”, a declarat Gațcan.

Ștefan Gațcan este obstetrician-ginecolog și fondatorul unei clinici private din Chișinău.

Anterior, el a fost director al Institutului Mamei și Copilului, dar a fost demis printr-un ordin al Ministerului Sănătății. Ulterior, acesta s-a adresat în instanță, iar justiția a anulat ordinul și a stabilit că acestuia urmează să-i fie achitată suma de 35 de mii de lei drept salariu pentru absența forțată de la muncă și prejudiciu moral de 7000 de lei.

În 2018, Igor Dodon i-a conferit „Ordinul Republicii” pentru „muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanțială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru abnegația manifestată în actul medical”.

Amintim că ieri, 14 februarie, a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 , în CEU nr. 38, municipiul Hâncești.

În cursa electorală au fost înregistrați șapte concurenți electorali.

  • Ion Mereuță – candidat PDM
  • Ștefan Gațcan – Partidul Politic  „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.
  • Olesea Stamate – Partidul Politic  „Partidul Acțiune și Solidaritate”.
  • Vitalie Balinschi – Partidul Politic „Șor”
  • Dorin Chirtoacă – Blocul electoral „UNIREA”
  • Grigore Cobzac – Candidat independent
  • Anatolie Postolachi – Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Alegerile parlamentare noi din CEU nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.