/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Accidentul aviatic de la Teheran: Iranul nu poate descifra informația de pe cutiile negre, dar refuză să le transmită Ucrainei

15 februarie 2020, ora 10:25

Specialiștii din Iran nu pot să descifreze informațiile de pe cutiile negre ale avionului ucrainean care s-a prăbușit acum aproximativ o lună la Teheran, dar autoritățile refuză să transmită cutiile negre în Ucraina, scrie Rbc.ua

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a anunțat recent despre decizia autorităților iraniene de a nu descifra informațiile de pe cutiile negre ale Boeingului prăbușit și de a nu le transmite altor țări.

Ministrul a mai spus că descifrarea cutiilor negre în Iran nu poate fi făcută fără suportul experților din occident, dar a aprobat decizia Guvernului iranian de a refuza transmiterea cutiilor negre în alte țări.

Acesta a mai spus că Teheranul s-a adresat Statelor Unite pentru a le cere ajutor, dar americanii l-ar fi refuzat.

Avionul s-a prăbușit pe data 8 ianuarie, în apropiere de aeroportul din Teheran, la câteva minute de la decolare. Nimeni dintre cele 176 de persoane care se aflau la bord nu a supraviețuit. Ulterior, Iranul a recunoscut că a doborât nava din greșeală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram