12:21:50 23.04.2024
Stiri

FOTO SCANDAL la piaţa de la Soldăneşti. Fermierii s-au luat la harţă cu poliţia

Social 24.08.2015 17:31 Vizualizări1937 Autor: Galina Munteanu
FOTO SCANDAL la piaţa de la Soldăneşti. Fermierii s-au luat la harţă cu poliţia


Mai mulţi fermieri din raionul Şoldăneşti au fost amendaţi de către poliţiştii din raion pentru că şi-au vândut marfa în locuri neautorizate.

Oamenii susţin că nu o dată s-au adresat conducerii raionului să le rezolve problema, dar funcţionarii le spuneau că nu-i pot ajuta cu nimic.

,,Ne ducem în piaţă, dar lasă să ne dea un loc unde să ne vindem marfa. Ne-am adresat nu o dată conducerii raionului, a pieţii, dar aceştia ne spuneau că nu ne pot ajuta, pentru că nu au influenţă asupra primarului şi şefului pieţii. Cel mai mult ne-a deranjat faptul că, fără să vină şi să ne preîntâmpine, au tăbărât asupra noastră şi ne-au întocmit procese-verbale prin care am fost amendaţi cu două mii de lei fiecare. Oare aşa se face?”, se întreabă indignat Viorel Ursu din satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti.

,,Toată primăvara şi vara am stat la 40 de grade Celsius în soare şi am prăşit şi, uite, când am ajuns să merg la piaţă cu harbujii, pentru că eram a doua oară la piaţă, am fost amendat cu două mii de lei. Până acum nici nu am făcut banii aceştia, de unde să-i iau şi să plătesc? Este o nedreptate. Lasă să ne dea atunci locuri în piaţă. Mă duc unde zic ei, dar acolo locuri nu sunt. E bucşit totul”, ne spune fermierul Nicolae Roşca din satul Şestaci al aceluiaşi raion.

De asemenea, fermierii sunt indignaţi şi de faptul că piaţa este înconjurată de zeci de aşa-zişi fermieri, care cumpără din altă parte şi vând mai scump, dar că sub ,,bastonul” poliţiştilor au căzut ei, ,,nişte bieţi ţărani care muncesc să întreţină familia”.

,,Celor care au protecţie şi sunt în cârdăşie cu poliţia nu le fac nimic, dar noi… Veniţi aici şi vedeţi ce se face în faţa pieţii. Nu ai pe unde merge. Au găsit şi pe cine să amendeze”, se plâng fermierii.

Pe de altă parte, comisarul raionului Şoldăneşti, Anatolie Lisnic, ne-a spus că vânzătorii au fost preîntâmpinaţi, dar nu au dat curs solicitării poliţiei.

,,Am avut astăzi o şedinţă cu primarului oraşului, cu şeful pieţii şi urmează să le găsească un loc în piaţă. Trebuie să vă spunem că suntem între ciocan şi nicovală. Unii se plâng că din cauza lor nu pot merge pe acolo, riscă să fie accidentaţi de maşini, dar ceilalţi ne spun că nu au unde-şi vinde marfa. Îi înţeleg pe toţi, pentru că sunt şi eu de la ţară şi ştiu ce înseamnă să munceşti în soare pentru a face o bucăţică de pâine, dar este legea care trebuie respectată. Ei au fost preîntâmpinaţi şi, pentru că nu au dat curs solicitării poliţiştilor, s-a recurs la amendă. Au contestat procesul-verbal. Urmează instanţa de judecată să decidă ce urmează mai departe”, a spus pentru Ziarul NAŢIONAL, Anatolie Lisnic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md