Spitalul Clinic Republican introduce regim de vigilență epidemiologică sporită, în legătură cu epidemia de coronavirus

IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” anunță că în instituție se aplică regim de vigilență epidemiologică sporită în legătură cu perioada răspândirii infecțiilor acute ale căilor respiratorii virale, dar și în contextul situației epidemiologice la nivel global provocate de Coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

Regimul va fi valabil pe toată perioada de răspândire a infecției cu Coronavirus.

Instituția va monitoriza activ vizitatorii instituției prin intermediul Termo Scannerului. Acesta aparat măsoară temperatura din colțul interior al ochiului și depistează persoanele a căror temperaturi depășesc limitele normale.

Accesul în IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” se face doar cu masca de protecție, fiind intezisă înlăturarea acesteia pe tot parcursul vizitei.

La data de 30 ianuarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență la nivel global în urma epidemiei de coronavirus. Virusul a primit denumirea oficială „Covid-19”, a anunțat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Unii experți sunt de părere că epidemia de coronavirus ar putea fi la apogeu în China, însă este abia la început în restul lumii unde există probabilitatea să se răspândească.

Joi, numărul de cazuri confirmate în China Continentală s-a ridicat la 63.851, cu 5.090 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.


Pub