Partidul ȘOR a dat start lucrărilor de construcție a unui nou sistem de iluminare stradală în satul Cairaclia

Satul Cairaclia din raionul Taraclia este a 8-a localitate în care Partidul „ȘOR” a început, în acest an, implementarea unui sistem de iluminare stradală. Startul proiectul a fost dat astăzi, iar la eveniment a participat și Reghina Apostolova, deputată din partea Partidului ȘOR.

Foto: partidulsor.md

La Cairaclia vor fi instalate circa 600 de corpuri de iluminat de tip LED pe o nouă rețea electrică cu lungimea de 18 kilometri. Vor fi renovate șapte posturi de transformare și implementat un sistem inteligent de aprindere/deconectare automată a luminilor.

Proiectul din Cairaclia, localitate cu 1700 de locuitori, va fi realizat timp de două luni.

Primarul localității, Nicolae Caracaș, spune că implementarea unui sistem de iluminare stradală s-a numărat printre angajamentele sale electorale în alegerile locale din toamna anului trecut, atunci când a candidat din partea Partidului „ȘOR”.

„Acesta și alte proiecte pe care le vom implementa în sat urmăresc scopul să facă viața oamenilor mai ușoară”, a spus Nicolae Caracaș.

Deputata Reghina Apostolova susține că în primăvară, satul Cairaclia va fi scăldat de lumină pe timp de noapte, așa cum este în Orhei.

„Pas cu pas, schimbăm la față localitățile noastre. Asemenea proiecte vom implementa, până la sfârșitul anului, și în alte câteva zeci de localități din țară”, a menționat Apostolova.

Amintim că recent, trei proiecte privind iluminarea stradală au fost lansate de Partidul „ȘOR” în raionul Fălești, Orhei, Criuleni și în orașul Taraclia, ultimul fiind cel mai important proiect de anvergură din regiunea de sud a țării.

Până la sfârșitul acestui an, Partidul ”ȘOR” planifică să construiască sisteme de iluminat stradal în peste o sută de localități din întreaga țară.


// console.log('no ads situation')