Guvernul de la Beijing a făcut primele declarații oficiale despre numărul medicilor și asistenților medicali infectați de coronavirus

Peste 1700 de medici şi asistenți medicali din China s-au infectat cu coronavirus, dintre care șase au murit, anunță Guvernul de la Beijing vineri, 14 februarie 2020.. Aceasta este prima dată când oficialii chinezi au dezvăluit numărul angajaților medicali infectați, de la declanșarea epidemiei, transmite The New York Times.

Foto: AP

Astfel, 1.716 de medici şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus, ceea ce reprezintă 3,8 la sută din numărul total de pacienți din China.

Tot astăzi, China a raportat 5.090 de noi cazuri de coronavirus și 121 de decese noi în ultimele 24 de ore.

Lucrătorii medicali din Hubei, care lucrează în continuu, se confruntă cu un deficit de echipamente de protecție personală, cum ar fi măști, halate și ochelari de protecție. Aceștia apelează frecvent la prieteni, solicită donații, iar de cele mai multe ori, folosesc bancă adezivă pentru a-și improviza măști, din haine rupte.

Mulți medici și asistenți medicali din China se plâng că sunt nevoiți să mănânce o singură masă pe zi, deoarece a merge la toaletă înseamnă a dezbrăca și a arunca halatele de protecție pe care nu au cu ce să le înlocuiască.

Recent, China a recalculat numărul morților de coronavirus. Din cauza unei erori statistice, 108 de persoane fiind numărate de două ori, arătând 242 de decese, în loc de 121.

Epidemia de Covid-19 menţine întreaga lume în alertă, cu peste 500 de cazuri confirmate de contaminare în 20 de ţări. În afara Chinei continentale există trei decese provocate de noul virus - unul în Japonia, unul în Filipine și unul în Hong Kong.

Principala sursă de infecţie din afara Chinei rămâne pachebotul de lux Diamond Princess pe care se află și doi moldoveni. Vasul se află încă în carantină în Japonia, lângă Yokohama (est). 218 cazuri de infectare au fost confirmate pe vas, inclusiv 44 de cazuri noi anunţate joi.


Pub