Igor Dodon, mesaj dur către ambasadori UE: „Unii dintre voi mi se pare că sunteți membri ai PAS cu DA , nu dezinformați Bruxelles-ul”

Președintele țării acuză unii ambasadori UE, acreditați la Chișinău, că ar dezinforma Bruxelles-ul și capitalele europene în privința activității Guvernului Chicu. Declarația a fost făcută într-un episod al emisiunii sale pe Youtube, „Președintele Răspunde”.

Foto: Facebook

„Ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu care avem discuții permanente, unii dintre ei încearcă să blocheze dialogul noului Guvern cu Burxelles-ul, dezinformează Bruxelles-ul și capitalele europene, nu am să dau nume, că ei se cunosc, cel puțin 3-4 ambasadori, care se ocupă de relațiile bilaterale RM-UE, merg pe la diferite instituții, blochează diferite proiecte deja lansate și spun că nu trebuie să dea bani la Guvernul acesta”, a spus șeful statului.

Mai mult decât atât, Igor Dodon acuză ambasadorii vizați că ar promova partide politice și nu realațiile cu Republica Moldova.

„Sarcina unui ambasador este să dezvolte relațiile bilaterale. Dacă tare sunteți îndrăgostiți de vreun partid politic, că unii dintre voi mi se pare că sunteți membri ai PAS cu DA, dacă vreți să fiți membri de partid, primiți cetățenia RM și faceți politică, dar nu vă ocupați de promovarea imaginii unui partid politic”, a mai spus șeful statului.

Deocamdată, niciun ambasador UE acreditat la Chișinău nu a comentat aceste acuzații.


Pub