Reacția Platformei DA și PAS, la mesajul dur al lui Igor Dodon, către ambasadorii UE: „Se crede un șahist bun, dar este un dansator rău”

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au venit cu o reacție în urma mesajului dur adus de președintele Igor Dodon, ambasadorilor UE în RM.

Foto: UNIMEDIA

Liderul Platformei, Andrei Năstase spune că mediocritatea lui politică capătă de la o zi la alta dimensiuni înfricoșătoare. „Deunăzi, după ce poporul pe care-l ofensează zilnic a aflat cu stupoare că pensiile celor peste 400 000 de cărunți ai Republicii Moldova nu vor fi mai mari, așa cum minte cu nerușinare mediocrul, ci mult mai mici decât cele stabilite la capătul luptei și muncii de ani de zile a Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Dodon își dă arama pe față și insultă ambasadorii Uniunii Europene acreditați în Republica Moldova.

Igor Dodon, acest simbol al socialismului violent și mincinos de tip sovietic, este incapabil să înțeleagă că în centrul lumii civilizate din care el nu va face niciodată parte, stau principiile esențiale ale democrației, drepturile și libertățile cetățenilor, statul de drept și justiția independentă și nu interesele lui oligarhice, meschine și demagogice”, a declarat Andrei Năstase pentru UNIMEDIA.

În acela timp, juristul PAS, Sergiu Litvinenco, afirmă că președintele Republicii Moldova, încearcă să paseze pe opoziție relația sa proastă cu Occidentul. „Nimic nou sub soare. Am mai trăit asta pe timpul lui Plahotniuc. Vă aduceți aminte? „Maia Sandu a oprit finanțarea Moldovei din UE” - așa trâmbițau mai toate canalele oligarhului în 2016, 2017, 2018 și o parte din 2019.

În realitate, Igor Dodon poate se crede un şahist bun, dar este un dansator prost. Şi noi ştim că ăstora mereu ceva le încurcă. Dodon şi-a creat o imagine de mincinos patologic şi aşa este perceput în Occident. Probabil, tot aşa este văzut şi în Rusia, dar le este util, deocamdată. Trebuie să se obișnuiască cu gândul că nu are cum să vadă al doilea mandat, că nici cetăţenii, nici comunitatea internațională nu-l mai doresc. E timpul să se apuce să scrie memorii. Vor fi mai interesante ca ale baronului Munchausen...”, a conchis Litvinenco.

În aceeași ordine de idei, Andrei Năstase a mai adăugat că evitând să pronunțe numele celor pe care-i consideră „ostili” intereselor lui obscure, acesta jignește cu bună știință întregul contingent diplomatic european acreditat la Chișinău.

În final, Andrei Năstase a cerut ambasadorilor să ignore „gafa și limbajul neadecvat al acestui personaj, care-și va deconta în acest an, în fața oamenilor drepți, cinstiți și curajoși din Republica Moldova, întreaga carieră politică bazată doar pe trădare, minciună, oportunism și manipulare. Igor Dodon nu mai reprezintă de multă vreme poporul din Republica Moldova pentru simplu fapt că agenda lui nu coincide cu agenda oamenilor liberi ai acestei țări”, a punctat liderul Platformei DA.

UNIMEDIA amintește că președintele țării acuză unii ambasadori UE, acreditați la Chișinău, că ar dezinforma Bruxelles-ul și capitalele europene în privința activității Guvernului Chicu. Declarația a fost făcută într-un episod al emisiunii sale pe Youtube, „Președintele Răspunde”.

„Ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu care avem discuții permanente, unii dintre ei încearcă să blocheze dialogul noului Guvern cu Burxelles-ul, dezinformează Bruxelles-ul și capitalele europene, nu am să dau nume, că ei se cunosc, cel puțin 3-4 ambasadori, care se ocupă de relațiile bilaterale RM-UE, merg pe la diferite instituții, blochează diferite proiecte deja lansate și spun că nu trebuie să dea bani la Guvernul acesta”, a spus șeful statului.


Pub