Doi bărbați riscă până la opt ani de închisoare, după ce au accidentat o polițistă de patrulare și au fugit de la fața locului

Un tânăr în vârstă de 29 ani, aflat la volanul mașinii și şi un pasager de 25 de ani, ambii locuitori ai satului Văleni, raionul Cahul, riscă de la patru la opt ani de închisoare, pentru că au pus în pericol viața unei persoane cu funcţie de răspundere, după ce au accidentat o polițistă de patrulare. Incidentul a avut loc la 12 februarie 2020, în în jurul orei 21.00. Șoferul automobilului se afla în stare de ebrietate.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, polițista din cadrul Batalionului de Patrulare Sud al INP, aflându-se în misiunea de serviciu pe intinerarul de patrulare din localitatea Cucoara, raionul Cahul, împreună cu un coleg, a stopat un automobil de model Peugeot care se deplasa neadecvat.

Conducătorul automobilului nu s-a subordonat cerințelor polițiștilor de patrulare, continuând deplasarea cu viteză excesivă. Ca urmare, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a derapat într-un șanț de pe acostamentului drumului.

La apropierea polițiștilor de mijlocul de transport, șoferul a blocat ușile automobilului și a accelerat. Ca urmare, polițista a fost accidentată, suferind traumatisme, iar automobilul de serviciu fiind deteriorat.

Ulterior, șoferul și-a continuat deplasarea, reușindu-se stoparea forțată a acestuia în extravilanul localității Brînza din raionul Cahul.

La volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 29 ani şi un pasager de 25 de ani, ambii locuitori al satului Văleni, raionul Cahul.

În rezultatul testării alcoolscopice a șoferului, s-a stabilit o concentraţiei de alcool de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii ,,Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere” însoțită de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea funcționarului public, în conformitate cu art.349 alin.(2), lit a) Cod Penal a RM.

Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă închisoare de la 4 la 8 ani.


Pub