Igor Dodon a avut mai multe întrevederi, la Munchen

Președintele țării participă la Conferința Internțională pentru Securitate de la Munchen, la care sunt invitați șefi de state și de guverne ale 40 de state. Igor Dodona avut mai multe întrevederi oficiale, la care a vorbit despre politica externă „echilibrată pentru care pledează”.

Foto: Facebook

„Am avut o întrevedere cu o delegație de deputați ai Bundestagului german condusă de Fritz Felgentreu, Vicepreședintele Comisiei pentru Securitate și Apărare din Bundestag, Președintele Forumului germano-moldovenesc. Am exprimat partenerilor germani recunoștință pentru susținerea constantă și multilaterală acordată Moldovei. Am atenționat oficialii germani asupra programului ambițios de reforme pe care Guvernul actual al Republicii Moldova intenționează să-l realizeze. În special, am reconfirmat atașamentul țării noastre pentru promovarea unei politici externe echilibrate, care presupune îndeplinirea angajamentelor internaționale asumate, inclusiv implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și restabilirea unui parteneriat strategic deplin cu Federația Rusă”, a scris șeful statului pe pagina sa de facebook.

Întrevedere la Munchen / Sursa:Facebook

„La München am avut o întrevedere de lucru cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Am discutat un spectru larg de chestiuni ce vizează cooperarea în mai multe domenii, inclusiv comercial-economic, energetic, transporturilor și investițional”, se arată într-un comunicat oficial.

Întrevedere / Sursa:Facebook

Totodată, Igor Dodon a avut o discuție informală cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

Întrevedere / Sursa:Facebook

„Am discutat mai multe chestiuni ce țin de relațiile bilaterale, am făcut un schimb de opinii despre politica externă echilibrată a Republicii Moldova și continuarea cursului spre integrarea europeană de către actualul Guvern. Totodată, am examinat cîteva aspecte ce țin de reglementarea transnistreană”, a scris Igor Dodon.

Totodată, șeful statului l-a invitat pe premierul Armeniei în Republica Moldova în luna mai sau iunie, anul curent.


Pub