17:18:44 19.04.2024
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR” a dat START lucrărilor de construcție a unui nou sistem de iluminare stradală în satul Cairaclia

Partide/Comunicate 14.02.2020 13:19 Vizualizări1245 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR” a dat START lucrărilor de construcție a unui nou sistem de iluminare stradală în satul Cairaclia


Satul Cairaclia din raionul Taraclia este a 8-a localitate în care Partidul „ȘOR” a început, în acest an, implementarea unui sistem de iluminare stradală. Startul proiectul a fost dat astăzi, iar la eveniment a participat și Reghina Apostolova, deputată din partea Partidului „ȘOR”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Astfel, la Cairaclia vor fi instalate circa 600 de corpuri de iluminat de tip LED, pe o nouă rețea electrică cu lungimea de 18 kilometri. Vor fi renovate șapte posturi de transformare și implementat un sistem inteligent de aprindere/deconectare automată a luminilor.

Proiectul din Cairaclia, localitate cu 1700 de locuitori, va fi realizat timp de două luni.

Primarul localității, Nicolae Caracaș, spune că implementarea unui sistem de iluminare stradală s-a numărat printre angajamentele sale electorale în alegerile locale din toamna anului trecut, atunci când a candidat din partea Partidului „ȘOR”. „Acesta și alte proiecte pe care le vom implementa în sat urmăresc scopul să facă viața oamenilor mai ușoară”, a spus Nicolae Caracaș.

Deputata Reghina Apostolova susține că satul Cairaclia va fi scăldat de lumină pe timp de noapte, așa cum este în Orhei. „Pas cu pas, schimbăm la față localitățile noastre. Asemenea proiecte vom implementa, până la sfârșitul anului, și în alte câteva zeci de localități din țară”, a menționat Apostolova.

Sursa citată amintește că recent au fost lansate trei proiecte privind iluminarea stradală în raionul Fălești, Orhei, Criuleni și în orașul Taraclia. Ultimul este cel mai important proiect de anvergură din regiunea de sud a republicii. „Până la sfârșitul acestui an, Partidul „ȘOR” planifică să construiască sisteme de iluminat stradal în peste o sută de localități din întreaga țară”; conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md