‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE „surprinsă” că legea care obligă magazinele să aibă 50% produse autohtone va reveni...

UE „surprinsă” că legea care obligă magazinele să aibă 50% produse autohtone va reveni în Parlament

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Uniunea Europeană este „surprinsă” de faptul că legea privind comerțul intern va reveni pe agenda parlamentară. Declarația a fost făcut de către șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul reuniunii Platformei societății civile – UE – RM din 13 februarie, informează Newsmaker.

„80% din investițiile care vin în Moldova sunt din UE. În același timp, este important ca reformele asociate cu Acordul de Liber Schimb să continue pentru a spori oportunitățile de dezvoltare și pentru a îmbunătăți mediul de afaceri. Privim cu surprindere că legi care nu corespund angajamentelor sub Organizația Mondială a Comerțului și Acordul de Liber Schimb sunt repuse pe agenda parlamentară. Mă refer la Legea comerțului intern. În concluzie, avem în spate un timp suficient pentru a înțelege unde sunt provocările pentru relația noastră Uniunea Europeană – Republica Moldova. Așteptăm în continuare să avem acțiuni concrete și rezultate palpabile”, a menționat Peter Michalko.

Recent, președintele Igor Dodon a ieșit cu o inițiativă, menită să susțină producătorii locali, pentru ca aceștia să-și vândă marfa în rețelele comerciale mari din țară. Igor Dodon a subliniat că Republica Moldova importă foarte multe produse pe care le avem în țară.

În toamna anului 2019, Parlamentul a votat, în prima lectură, un proiect ce prevede modificarea Legii cu privire la comerțul interior, dar documentul a fost retras din Legislativ.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›