‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTop 10 cele mai mari companii producătoare de lapte din lume

Top 10 cele mai mari companii producătoare de lapte din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform estimărilor recent publicate de IFCN, Arabia Saudită și China au cele mai mari companii lactate din lume. Companiile chineze alcătuiesc jumătate din top 10, în timp ce restul activează în Arabia Saudită, Rusia și Statele Unite.

Cele mai mari 10 companii lactate din 2018 au reprezentat împreună 1,1% din producția mondială de lapte.

Almarai din Arabia Saudită este cea mai mare companie din punct de vedere al producției de lapte – 1,47 milioane tone pe an. Acest volum este comparabil cu producția de lapte din Indonezia sau Norvegia. Almarai are peste 100 de mii de vaci.

Modern Dairy, China este cea mai mare fermă de lapte după numărul de vaci. Modern Dairy are 134 315 vaci pentru lapte. În 2018, compania a produs 1,28 milioane tone de lapte. Această companie are 26 de locații situate în șapte regiuni diferite.

‹ adv ›

Fermele chineze sunt adesea filiale ale unor mari companii procesatoare de lapte (de exemplu, Mengniu, Yili) sau au parteneriate strategice pe termen lung cu acestea pentru a asigura lanțul de aprovizionare și a combina eforturile celor mai buni producători și procesatori de lapte.

Trei companii americane au evoluat de-a lungul timpului de la ferme lactate individuale, iar, în prezent, aceste companii au un număr mare de ferme de lapte din diferite state. În multe cazuri, aceste gospodării sunt gestionate de diferiți membri ai familiei.

EkoNiva a înregistrat cea mai rapidă creștere a produselor lactate din lume. EkoNiva este cel mai mare producător de lapte din Europa. Se așteaptă ca în 2020 compania să producă 1 milion tone de lapte.

‹ adv ›

IFCN a realizat studiul în mai mult de 50 de țări, iar rezultatele obținute arată că fermele mari depășesc, de obicei, fermele mai mici la capitolul durabilității.

FOTO: bzfe.de

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›