Granturi și asisență de peste 5 milioane de euro din partea Elveției, pentru acces echitabil în mediul rural la servicii publice locale de calitate

Republica Moldova va beneficia de asistență de la partenerii externi pentru a asigura acces echitabil a populației din mediul rural la servicii publice locale de calitate.

Foto: UNIMEDIA

Prima etapă a proiectului urmează a fi realizată până în 2023. Bugetul total este de 5,9 milioane de franci elvețieni (circa 5,6 milioane de euro), sub formă de asistență tehnică și granturi.

Proiectul își propune să ofere sprijin autorităților publice locale în gestionarea prestării serviciilor în mod participativ, eficient, incluziv și durabil, implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local și în monitorizarea prestării serviciilor în localitățile selectate, îmbunătățirea politicilor publice, precum și a mediului juridic și financiar în vederea prestării serviciilor de calitate.

Proiectul va fi implementat la nivel național, cu susținerea ONG-urilor din Elveția și Ucraina. Propunerile de proiecte urmează a fi depuse din partea localităților sau a grupurilor de localități.


Pub