(video) Chiril Moțpan, despre moțiunea simplă înaintată împotriva ministrului de Externe: „Considerăm absolut necesar să-i cerem demisia domnului Ciocoi”

Deputații Platformei DA și PAS, Chiril Moțpan și Dinu Plîngău, susțin un briefing de presă în urma înregistrării moțiunii simple împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, cu privire la declarația sa legată de războiul de pe Nistru.

Foto: UNIMEDIA

Platforma DA și PAS au înregistrat o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, în urma declarațiilor „impertinente” ale ministrului legate de evenimentele din 1992.

„Comportamentul acelui domn ministru, care își atribuie alte calități decât cel de ministru de externe. Nu mai miră „mersul în străchini” ale miniștrilor din Guvernul Chicu. Pe lângă faptul că mii de oameni în acel război declanșat de Rusia și nu mai pune la îndoială nimeni acest lucru, au suferit, au fost mutilați, răniți, trăiesc și acum. Considerăm absolut necesar să-i cerem demisia domnului Ciocoi. Moldova merită un specialist pentru politică externă și merită să fie reprezentată la forurile internaționale, în plan extern, de oameni competenți, oameni cu dragoste de țară, care se respectă și își respectă cetățenii care i-au promovat în aceste funcții”, a precizat Moțpan.

„Constat cu regret că clasa politcă actuală ignoră totalmente conflictul cu care se confruntă raionalele de est ale Republicii Moldova, fără soluționarea căreia statul nu are nicio perspectivă și totodată crește o generație care nu știe nimic despre originile acestui conflict, iar politicienii cinici, cum este Dodon, profită de acest lucru și încearcă să manipuleze opinia publică prin tot soiul de scenarii în spatele cărora se ascunde Federația Rusă”, a declarat Oazu Nantoi.

„Nu vă pronunțați acolo unde nu pricepeți”, a mai menționat Chiril Moțpan.

„Neimplicarea factorilor externi în politica internă este importantă. Teritoriul din partea trasnistreană este teritoriul Republicii Moldova, noi nu o vedem ca problemă de politică externă. Această problemă ține de problema internă, istorică a statului, a menționat Plîngău.


Pub