(video) Deputatul Vlad Batrîncea, despre moțiunea împotriva lui Ciocoi: Nu am auzit argumente plauzibile, doar declarații politice

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea susține că moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, nu este justificată, iar obiecțiile prezentate sunt față de Ciocoi ca persoană, și nu față de politicile ministerului.

„Referitor la moțiunea simplă, a fost mai mult o declarație de presă, politică, decât un act juridic. Subiectele comunicate în cadrul ședinței plenare nu au avut un caracter de moțiune, ci a fost un șir de obiecții față de persoana domnului ministru, nu am auzit argumente plauzibile ca să putem vorbi despre politici ale ministerului. Moțiunile simple sunt înaintate asupra politicilor și nu a persoanelor. Vom veni cu o informație suplimentară în acest sens”, a declarat Vlad Batrîncea.

În opinia parlamentarului socialist, trăim într-un stat care pretinde a fi democratic: „Noi toți, și deputații și miniștrii, și cetățenii, avem dreptul să ne expunem anumite viziuni și să dăm aprecieri, inclusiv domnul Ciocoi, care a venit cu anumite argumentări vizavi de poziția sa. Avem o societate polarizată, în care sunt mai multe viziuni, și față de acel conflict de pe Nistru, eu am considerat că a avut loc un conflict fratricid și el ar putea fi fost evitat dacă nu ar exsta anumiți politicieni care au luat unele decizii politice în pripă și au încercat să forțeze nota. Pe ambele maluri ale Nistrului trăiește un singur popor, este Republica Moldova, sunt frați, rude. Considerăm că poate și trebuie să fie găsită o soluție și politică, și economică, și socială, de reîntregire a țării. Se fac foarte multe declarații care îngrădesc posibuilitatea de a găsi înțelegerea politică între cele două maluri ale Nistrului”.

Cât despre faptul că unii colegi de ai săi din fracțiunea PSRM ar fi acceptat să voteze moțiunea simplă, deputatul socialist pune la dubiu că acest lucru ar fi posibil: „Nu am detalii despre discuțiile domnului Moțpan cu alți colegi din PSRM, dar probabil este o manipulare”.

Fracțiulile Platformei DA și PAS au înregistrat o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, motivul fiind „declarațiile impertinente ale ministrului legate de evenimentele din 1992”.


Pub