Indonezia a suspendat importurile de animale vii din China din cauza coronavirusului

Indonezia a suspendat importurile de animale vii din China din cauza îngrijorărilor cu privire la o posibilă infectare cu coronavirus, a anunţat joi Ministerul Comerţului din această ţară, citat de AFP.

Foto: UNIMEDIA

Interdicţia vizează 53 de specii de animale vii, inclusiv cai, măgari, boi, capre, găini, gâşte, curci şi reptile, notează Ministerul citat.

„Este o interdicţie temporară până la terminarea epidemiei”, a declarat ministrul comerţului, Agus Suparmanto, citat într-un comunicat.

Interdicţia a intrat în vigoare pe 7 februarie şi impune importatorilor să returneze sau să distrugă transporturile de animale în China, transmite Agerpres.

Un proiect iniţial evocat de ministrul comerţului care viza interzicerea tuturor produselor alimentare provenind din China, a stârnit proteste la Beijing, potrivit presei locale.

China este cel mai important partener comercial al Indoneziei şi un cumpărător important al materiilor sale prime (ulei de palmier, cărbune etc.).

În urma epidemiei de Covid-19, Indonezia şi-a suspendat legăturile aeriene cu China şi a impus un nou regim de vize călătorilor chinezi care doresc să vină în Indonezia.

Oamenii de ştiinţă cred că noul virus, responsabil pentru moartea a peste 1.100 de persoane în China şi răspândit în prezent în circa 30 de ţări, provine fără îndoială de la lilieci, însă ar fi avut drept posibilă gazdă intermediară o altă specie sălbatică, poate pangolinul, înainte de a fi transmis la oameni.


Pub