Un român de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, unde se află și doi moldoveni, depistat cu coronavirus

Un român de la bordul navei de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia a fost depistat cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul de Externe al României. La bordul vasului, între cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află 17 români și doi moldoveni, membri ai echipajului.

Foto: Carl Court/Getty

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe al României.

Este primul caz de confirmare a virusului la un român. Până acum, virusul a fost confirmat în cazul a 218 pasageri aflați la bordul navei de croazieră. Dintre ultimele 44 de cazuri confirmate pe vas, 43 sunt pasageri, iar unul este membru al echipajului, potrivit agenției de știri Kyodo.

Doi cetățeni moldoveni sunt în continuare blocați la bordul vasului de croazieră, după ce autoritățile japoneze au anunțat despre plasarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a membrilor echipajului și pasagerilor vasului maritim, intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

Despre ei, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat că nu manifestă simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.


Pub