Filat: Dacă la prezidențialele din 2016 candida Năstase, el era azi președinte

Dacă la alegerile prezidențiale din 2016 ar fi candidat Andrei Năstase, din partea blocului ACUM, acesta ar fi devenit președinte. Cel puțin așa crede fostul lider al PLDM, Vlad Filat, care a declarat, în cadrul emisiunii Secretele Puterii, că deducția sa este bazată pe matematică, și nu pe experiență.

Fostul lider al PLDM a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2020: „Nu am interdicție pentru a candida la prezidențiale, dar nici interes nu am. Exclud sută la sută această posibilitate, însă nu voi fi pasiv și voi urmări ce se va întâmpla în Republica Moldova”.

Filat a venit și cu un sfat către potențialii candidați. „I-aș sfătui pe toți să fie foarte raționali. Asta ar însemna ca ambițiile mai picante să fie lăsate mai pe urmă. Am în vedere că trebuie să înțeleagă că dacă se dorește cu adevărat ca în alegerile prezidențiale candidatul de centru-dreapta să învingă, trebuie să aibă capacitatea de a acumula voturile necesare în turul doi, să devină președinte”,a precizat acesta.

Întrebat dacă Maia Sandu are această capacitate, de a acumula voturile necesare, Filat a dat exemplul scrutinului prezidențial din 2016: „Nu sunt eu cel care trebuie să spună acest lucru, doar că voi spune ceva și este convingerea mea bazată nu pe experiență, ci pe matematică și cifre. Dacă în 2016, candidat la prezidențiale era Andrei Năstase, el era acum președinte”.


Pub