După Twitter, Rusia a amendat și Facebook pentru refuzul de a transfera datele utilizatorilor ruși pe teritoriul său

La puțin timp după ce Twitter Inc. a fost amendată pentru refuzul de a transfera datele utilizatorilor ruși pe teritoriul Federației Ruse, același tribunal din Moscova a emis o hotărâre identică și pentru Facebook.

Foto: newsweek

Potrivit agenției de știri ruse Interfax, Facebook Inc. a fost amendată, la fel, cu 4 milioane de ruble (aproximativ 1,116 mii lei) și are la dispoziție 10 zile pentru a contesta decizia instanței și 60 de zile pentru a plăti amenda după intrarea în vigoare a deciziei.

Facebook Inc. a fost găsită vinovată de o infracțiune, definită de Codul Administrativ al Federației Ruse ca „neîndeplinirea de către operator, în contextul colectării datelor cu caracter personal, inclusiv prin internet, a obligațiilor în conformitate cu legile Federației Ruse de a înregistra, organiza, acumula și stoca date personale ale cetățenilor ruși folosind bazele de date situate în Rusia.

Antul trecut, rețeaua de socializare Facebook a refuzat să ofere autorităților rusești accesul la informațiile despre conturile utilizatorilor din Federația Rusă. În consecunță, compania a fost amendată în instanță pentru acest fapt. Amenda constituia 3 mii de ruble. Reprezentanții Facebook nu s-au prezentat în instanță.

Tot astăzi, 13 februarie 2020, același tribunal din Moscova a amendat compania Twitter cu 4 milioane de ruble pentru aceiași infracțiune.


Pub